Truineer Nieuws melden?

STVV Retro: wat is er van… Mario Krohm, Stef De Coninck en Bart Vanmarsenille?

Vandaag blikken we terug naar het seizoen 1993-1994 waarin STVV kampioen werd in tweede klasse dankzij het spitsentrio: Mario Krohm, Stef De Coninck en Bart Vanmarsenille. Trainer Guy Mangelschots kreeg er soms een punthoofd van want Mario, Stef en Bart waren niet de simpelsten om in het gareel te houden. Het Truiense nachtleven was hen immers niet vreemd daarom waren ze naast hun knappe prestaties op het veld ook heel populair bij de geelblauwe fans. Wij stellen ze nu alle drie even apart voor met bijhorende actiefilmpjes.

Mario Krohm (52), niet de meest verfijnde spits maar wel een stormram, belandde via Alemannia Aachen, Racing Mechelen, Antwerp en Eendracht Aalst in juli 1992 op Stayen. In zijn eerste seizoen werd de Duitse aanvaller topschutter met 17 doelpunten. In het seizoen erna, het kampioenenjaar, scoorde Mario nog 9 keer. Krohm vertrok in juli 1994 naar Duisburg, speelde nog bij verschillende clubs maar zelden op hoogste niveau en beëindigde zijn carrière bij Uerdingen in januari 1993. Krohm woont net over de grens in Düren en is werkzaam in het bank- en verzekeringswezen.

Stef De Coninck (52), die nog altijd dik bevriend is met Krohm en mekaar regelmatig ontmoeten, speelde ook van juli ’92 tot juli ’94 voor de Kanaries. In zijn eerste seizoen werd Stef uitgeroepen tot meest verdienstelijke STVV’er. In het kampioenenjaar raakte de kwieke spits zijn basisplaats echter kwijt. De Coninck, die als topschutter in tweede klasse via Racing Mechelen en Boom de aandacht van het geelblauwe bestuur had opgewekt, was na zijn avontuur op Stayen nog actief bij verschillende clubs zoals Geel en Union maar sloot zijn loopbaan af bij Nieuwerkerken. Stef, wiens echtgenote Cindy in Melveren de broodjeszaak ‘Artisjok’ uitbaat en sales manager is bij Solution Sports Veldeman, is intussen geen Mechelaar meer maar wel een Truienaar.

Bart Vanmarsenille (48), ongetwijfeld de meest talentvolle van de drie spitsen, moest als Truiense jeugdspeler te lang wachten op zijn kans in het eerste elftal tot grote frustratie van zijn toenmalige trainer Rudi Liebens, nu co-trainer bij Sporting Aalst. Bart vormde in het kampioenenjaar een perfect duo met Krohm. Het seizoen nadien, in eerste klasse, ontbolsterde Bart volledig en scoorde 8 keer in 13 wedstrijden. Michel Sablon, toen assistent-bondscoach scoutte Bart regelmatig en een eerste oproep voor de Rode Duivels was dichtbij tot een zware blessure roet in het eten gooide. Eind 1995 bezorgde een gefrustreerde Kimoni, die door Vanmarsenille telkens in de wind werd gezet, op Le Pairay in Seraing een dubbele beenbreuk. Bart raakte door deze zware tegenslag nooit meer op zijn niveau en sloot na een seizoen bij Racing Genk en Racing Jette Waver zijn voetbalcarrière op het hoogste niveau af bij Kortrijk. Bart is intussen herstellende van een schouderoperatie en woont in Montenaken.

Aalst-STVV 2-1
Krohm 1-1
Tongeren-STVV 1-2
0-1 Vanmarsenille
1-2 Krohm (geweldig doelpunt)

STVV-Aalst 2-1 (’93-’94) beslissend duel voor 14.000 toeschouwers!
Bart Vanmarsenille 1-0
De Coninck 2-1