Truineer Nieuws melden?

STVV Retro: wat is er van…… Filip Fiers, Kurt Mertens en Dirk Van Oekelen?

Vandaag blikken we twintig jaar terug in de tijd. Voor het seizoen 1998-1999 werden Filip Fiers, Kurt Mertens en Dirk Van Oekelen aangetrokken. Filip Fiers en Kurt Mertens waren twee rasechte aanvallers, Dirk Van Oekelen kwam de leemte als linkerflankverdediger opvullen maar kon ook centraal in de defensie ingezet worden. Dit trio pendelde elke dag samen met de wagen naar Stayen, vandaar ook de foto met z’n drieën. Hun hoogtepunt bij de Kanaries was zeker het veroveren van een Europees ticket na het winnen van de Intertoto in hun eerste seizoen.

Filip Fiers (50) werd door Sporting Charleroi opgepikt bij derdeklasser Zele en bleef twee seizoenen op Mambourg. Daarna verhuisde Filip naar AA Gent waar hij echter nooit z’n draai vond. Zijn transfer in juni 1998 naar STVV was een schot in de roos. Fiers scoorde liefst 15 keer in zijn eerste seizoen. Het seizoen erna werd hij uitgeroepen tot meest verdienstelijke speler en scoorde Filip 10 keer. In zijn derde en laatste seizoen werd Fiers afgeremd door een armbreuk en trof nog 5 keer raak. Fiers was vooral populair bij de Truiense fans door zijn inzet en efficiëntie voor doel. Na STVV speelde Filip nog bij Denderleeuw, Lebbeke, Zele en Merchtem. Fiers werkt momenteel bij het Orthodentisch Labo Brys Callewaert en woont in Lokeren. Zijn hobby is hengelen al was hij ook een tijdje trainer van Eendracht Zele B.

Kurt Mertens 49) was een echte werkspits die in 61 wedstrijden in eerste klasse 9 keer scoorde. Via Deinze en Kortrijk belandde Kurt bij STVV maar had op Stayen geen vaste basisplaats door tal van kleine blessures. Na zijn Truiens avontuur ging Mertens nog aan de slag bij Sint-Niklaas, Wetteren, Eeklo en Evergem. Kurt, die leraar coördinator op een beroepsschool is, woont in Landegem en was als trainer actief bij ondermeer Beervelde, Zelzate en Lovendegem.

Dirk Van Oekelen (49) had net zijn universitaire studies achter de rug toen STVV hem transfereerde van Turnhout. Tijdens zijn periode bij de Kanaries (van 1998 tot 2001) behaalde Van Oekelen zijn doctoraat in de biochemie. Van Oekelen, die een teamplayer was, voetbalde nog bij RWDM en Beveren waarna hij zijn voetballoopbaan beëindigde bij Willebroek-Meerhof. Dirk is general manager bij Olympus Belgium.

Hieronder vindt u beelden terug (dankzij Dirk massa) van het seizoen 1998-1999:
STVV-Lokeren 7-0 (3x Fiers, 1x Mertens)
STVV-G. Ekeren (finale intertotobeker)