Truineer Nieuws melden?

Steven De Petter: “die smurfentaart…. zalig!”

“STVV? Ik zal altijd onthouden wat die club voor me gedaan heeft, zeker het laatste jaar. En voor het overige onthou ik vooral de matchen tegen Genk. Die smurfentaart…. Zalig!”  Truineer sprak vandaag nog met Steven De Petter.

© STTV

Het zat er aan te komen. Die enkelblessure van Steven De Petter kwam niet meer goed. En dus volgde gisteren het officiële bericht… “ik neem afscheid”, zei ie. “Afscheid van het actieve voetbal, maar niet van het vak”, vertrouwt hij ons toe. “Ik volg de trainerscursus. En daarna zie ik wel wat op me afkomt.”

Over STVV: “mooie tijd, mooie resultaten, mooie ervaringen”, zegt ie. “Vooral die matchen tegen Genk zal ik onthouden. De opbouw er naartoe, de beleving en de grinta tijdens die matchen, en de mooie resultaten die we toch wel hebben gehaald. Ook die smurfentaart achteraf is een ervaring die ik nooit zal vergeten. Ik kende dat niet, nu wel natuurlijk…. Gewoon zaaalig”.

Afscheid komt bij Steven wel overeen met ‘tot weerziens’. “De club heeft me nog een afscheid beloofd, ergens volgend seizoen. Daar kijk ik naar uit. Bovendien blijf ik in het voetbal, zoals ik al zei. Ik zal de mensen dus zeker nog wel een keer tegen het lijf lopen.”

Tot slot heeft Peter nog een hartelijk woord voor de supporters en Truienaren. “Ik zal ze nooit vergeten. Hou het in deze Coronatijden vooral gezond, zou ik hen nog willen zeggen. Zorg voor elkaar. Ik duim voor jullie, jullie familie, jullie makkers en jullie vrienden. Tot binnenkort.”