Truineer Nieuws melden?

Stad onderzoekt mondmaskers voor inwoners

De stad Sint-Truiden zal er mee zorg voor dragen dat al haar inwoners mondmaskers ter beschikking krijgen en dringt tegelijkertijd aan op een provinciaal inittiatief. Momenteel wordt onderzocht wat en hoe. Burgemeester Veerle Heeren legt uit.

© FB Jan Vanderderkerken

“We moeten er mee voor zorgen dat al onze inwoners mondmaskers ter beschikking krijgen. Op dit moment onderzoeken we dit samen met het schepencollege en deskundigen van het ziekenhuis”

“Enerzijds zijn chirurgische mondmaskers een mogelijkheid in eenmalig gebruik. Ze zijn goedkoper in aankoop maar hebben een beperkte gebruiksduur. Deze zijn interessant om te gebruiken bij eenmalige kleinschalige bijeenkomsten, wanneer deze terug toegelaten worden.”

“Anderzijds bestuderen we als stad het aanbod van stoffen ‘was-en herbruikbare’ mondmaskers. We onderzoeken verschillende pistes maar dringen ook aan bij de provincie om een gecoördineerd initiatief te nemen voor alle steden en gemeentes. Zo vermijden we een onderlinge wedloop of opbod.”