Truineer Nieuws melden?

Stad daagt je uit…. Kampeer in je eigen tuin

De komende dagen staan Haspengouwse bloesems volop in bloei, een periode waar heel Haspengouw altijd heel erg naar uitkijkt. Wegens de huidige coronacrisis is bloesemtoerisme echter niet toegestaan. De stad en de dienst toerisme dagen je nu uit. Kampeer in eigen tuin en deel je foto’s.

© twitter

De komende dagen staan Haspengouwse bloesems volop in bloei, een periode waar heel Haspengouw altijd heel erg naar uitkijkt. Wegens de huidige coronacrisis is bloesemtoerisme niet toegestaan en de talrijke bloesemactiviteiten werden reeds geschrapt. Maar de hoofdstad van Haspengouw blijft niet bij de pakken zitten en Toerisme Sint-Truiden daagt toeristen die een tripje naar Haspengouw planden en inwoners van de fruitstreek uit met enkele leuke opdrachten.

Bloesems in volle bloei, paasvakantie en mooi weer. In Haspengouw gonst het dan traditioneel van de toeristen. Door de coronacrisis is dat dit jaar wel even anders. Niet alleen is het bloesemtoerisme op dit moment verboden. Ook de vele leuke bloesemactiviteiten moesten noodgedwongen afgelast worden, zo ook het populaire ‘Kamperen tussen de bloesems’ op vrijdag 17 april. Maar dat is buiten Toerisme Sint-Truiden gerekend. Zij roepen iedereen op om de komende dagen in de eigen tuin te kamperen en de beelden ervan massaal te delen.

Kamperen in je eigen tuin

“Omdat we iedereen toch een klein beetje van de bloesems en het mooie weer willen laten genieten, komen we met een creatieve, maar heel gemakkelijke oplossing. We dagen iedereen de komende dagen uit om samen met je kinderen te kamperen in je eigen tuin. Bijkomend roepen we op de beelden massaal te delen. Het gezin dat van zijn tuin de mooiste kampeerplek kan maken, kan volgend jaar in april gratis deelnemen aan de activiteit Kamperen tussen de bloesems. De winnaar wordt op Paasmaandag 13 april bekendgemaakt”, zegt schepen van Toerisme Johan Mas.

Bloesemherinneringen

“We zullen ook de vele bloesemfoto’s die toeristen ons jaarlijks massaal bezorgen van hun bezoekje aan de hoofdstad van Haspengouw missen. Maar ook daaraan hebben we een mouw gepast. Zo vragen we iedereen om zijn of haar leukste bloesemherinnering met ons te delen. Zo maken we er alsnog een leuke paasvakantie en bloesemperiode van”, voegt burgemeester Veerle Heeren toe.

Wil je zelf deelnemen aan de wedstrijd kamperen in je eigen tuin? Maak dan van je tuin een leuke kampeerplek, maak er een foto van en deel deze op sociale media met #vakantieineigentuin of stuur de foto naar info.toerisme@sint-truiden.be. De winnaar wordt op 13 april bekendgemaakt. Bloesemherinneringen kan je bezorgen aan Toerisme Sint-Truiden via info.toerisme@sint-truiden.be