Truineer Nieuws melden?

Sint-Trudoziekenhuis geeft gezondheidstips: meer groen minder rood

Tijdens deze wereldwijde gezondheidscrisis doen veel voedingsadviezen de ronde. Deze adviezen hebben vaak geen wetenschappelijk bewezen effect. De diëtisten van het Sint-Trudoziekenhuis hebben wat tips op een rijtje gezet, die ze deze week met je delen.

Tip 1: Meer groen, minder rood

Kies gezonde voeding voor een betere immuniteit. Voedingssupplementen en superfoods zijn vaak erg duur en brengen niet veel meerwaarde als je een voldoende gevarieerd eetpatroon hebt. 
Daarnaast kan een teveel aan vetoplosbare vitaminen (zoals vitamine A, D, E en K) toxisch zijn en een teveel aan wateroplosbare vitaminen (zoals vitamine C) worden uitgescheiden via de urine. Het heeft dan ook geen zin om een grote dosis van deze vitaminen in te nemen. Supplementen zijn dan weer overbodig als je je tekorten via de juiste voeding aanvult.

Wat kan je doen? Lees het hier: https://bit.ly/tipsgezondheid
Morgen zijn ze er weer met een nieuwe tip.