Truineer Nieuws melden?

Patricia Clabots: “ook de foorreizigers worden vergeten”

Foorreizigster Patricia Clabots uit Sint-Truiden luidt de alarmbel. “Net als iedereen delen wij in de klappen tijdens deze Coronacrisis. Enig verschil. Het lijkt erop dat wij niet meer bestaan. Wanneer krijgen wij enige duidelijkheid en perspectief?”

© FB Patricia Clabots

Heel wat beroepen en werknemers beleven onzekere tijden. Verschil is dat het probleem van de ene en de andere in de media komt en onder de loep genomen wordt door politici, terwijl dat van anderen vergeten lijkt. “Studio 100 en grote pretparken oke, maar die verdienen hopen geld en hebben een buffer. Zij halen wel het nieuws. Maar wat met de kleine zelfstandige foorreizigers. Over ons wordt niet gesproken. Hoe moet het voor ons verder? Hoe moet ik mijn kinderen eten geven? Wij lijken vergeten. Net als de marktkramers. Ook wij vragen enige duidelijkheid en perspectief. En a propos, wanneer mogen wij ons probleem ’s te berde brengen op tv? Wat voor de groten kan, moet voor ons ook kunnen.”