Truineer Nieuws melden?

Optimistisch of vooruitstrevend? Jerome Fontaine zet 5 vacatures online in tijden van crisis

Het cosmocafé in Sint-Truiden komt met een opmerkelijke actie naar buiten. In tijden van crisis komt de zaakvoerder Jerome Fontaine (28) met 5 vacatures naar buiten. Is het einde van de coronacrisis stilaan in zicht of biedt deze crisis ook mogelijkheden, zelfs aan de horeca?

© J. Gielen

Het cosmocafé in Sint-Truiden is al jaar en dag gekend als de hotspot van Sint-Truiden. Truiense horeca-goeroe Pascal Vossius lanceerde zijn zaak 2 jaar geleden en gaf op 11 maart 2020 de fakkel door aan een nieuw trio ondernemers. Pascal blijft nog aan boord en waakt over het concept dat hij lanceerde samen met kunstenaar Koen Vanmechelen. “Qua timing moet ik de jonge ondernemers écht wel bijstaan. Op 11 maart was alles rond en 2 dagen later moest hun zaak al sluiten door de opgelegde maatregelen van de overheid. Dat ze 2 weken later aan mijn deur stonden met het idee om 5 vacatures te lanceren vond ik gewoonweg fantastisch”, zegt Pascal Vossius die thuis recupereert van het covid-19 virus.

Samen komen we hier sterker uit!
Maar is het idee ook haalbaar? Wanneer mogen de cafés terug opengaan? Gaan we ons leven terug normaal kunnen oppakken? Het staat in ieder geval vast dat we de piek van het coronavirus nog moeten bereiken, maar met de heropening van de containerparken is er eventueel licht aan het einde van een zeer lange tunnel.

“Wij willen met onze vacatures niet optimistisch zijn maar realistisch. Onze zaak gaat ooit, liever vroeg dan laat, terug opengaan en die dag willen we klaar staan. De mensen die zich gelukkig mogen prijzen en niet besmet raken tijdens deze pandemie moeten zich voorbereiden en zeker niet in een hoek blijven zitten. Onze keuken gaat terug opengaan en wij hopen dat we samen met jullie een prachtige zomer gaan beleven om deze gigantisch teleurstelling toch enigszins goed te maken. Maar natuurlijk kunnen we dat niet alleen. Daarvoor hebben we een sterk team nodig. Ik hoop dat we zonder kleerscheuren uit deze crisis komen en ik wens onze trouwe medewerker Christophe Koopmans ook enorm veel beterschap na zijn covid-19 besmetting” zegt Jerome Fontaine recent zaakvoerder en pechvogel van dienst.

Het cosmocafé in Sint-Truiden zoekt dus nieuwe talenten: chef-kok, assistent chef-kok, teamleader, horecamedewerker en jobstudenten. Alle vacatures staan online op de website van het Truiense café. Sollicitanten zijn dan ook van harte welkom!

www.cosmocafé.be

Vragen? info@cosmocafe.be of +32 498 40 53 12