Truineer Nieuws melden?

Opening containerpark verloopt vlot en zal vlot blijven verlopen

Het containerpark van onze stad opende op dinsdag 7 april opnieuw de deuren. Hoewel de overheid opriep om alleen langs te komen wanneer dat uiterst noodzakelijk was, zorgde de heropening van de parken in Vlaanderen op de meeste plaatsen voor lange wachtrijen.Niet zo in Sint-Truiden.

Ook het containerpark van Sint-Truiden opende op 7 april opnieuw de deuren, zij het onder strikte voorwaarden. De heropening werd minutieus voorbereid door de stadsdiensten. De verwachte chaos bleef dan ook uit. Van de lange wachtrijen die her en der in Vlaanderen opdoken, was in Sint-Truiden niets te merken.

“We hebben de heropening van het containerpark heel goed voorbereid. Enkel mensen die vooraf een afspraak maakten via onze online afsprakenmodule of het ContactCenter, kunnen er hun afval op dit moment kwijt. En dat loopt goed, want via de module kunnen slechts een bepaald aantal personen per uur een afspraak maken, waardoor we de bezoeken aan het park goed kunnen spreiden. We hebben daarnaast sterk ingezet op onze communicatie om onze inwoners vooraf zo goed mogelijk te briefen over de maatregelen, waaraan ze zich moeten houden”, zegt schepen van Leefmilieu Ingrid Kempeneers.

“Hoewel de aanvragen voor afspraken snel binnen kwamen, hebben we iedereen vlot kunnen verder helpen. Afhankelijk van de openingsuren kunnen we een volume van 112 tot 208 containerparkbezoeken per dag afhandelen. Dat zorgt niet alleen voor een vlotte toegang zonder wachtrijen, maar zorgt er meteen voor dat mensen op het containerpark zich makkelijk aan maatregelen rond social distancing kunnen houden. Bovendien kunnen de medewerkers van het containerpark veilig hun werk doen”, voegt burgemeester Veerle Heeren toe.

Een afspraak maken voor het containerpark kan telefonisch via het ContactCenter van de stad Sint-Truiden op het nummer 001 70 14 14 of via de afsprakenmodule op de website afspraken.sint-truiden.be. De agenda voor deze week is volzet. Mensen kunnen wel nog steeds een afspraak maken voor één van de komende weken.

Asbest en kleding kunnen voorlopig niet naar het containerpark gebracht worden. De ophaling van snoeiafval en de reguliere afvalophalingen blijven doorgaan, zoals voorzien op de afvalkalender, behalve de papierophaling door jeugdverenigingen op 11 april.