Truineer Nieuws melden?

Nina, Simon en Tim richten zich tot Truienaren

In een filmpje dat vandaag te zien is op Sporza spreken Nina Derwael, Simon Mignolet en Tim Wellens hun moed uit aan de zieken of de mensen in de zorg. Bekijk hier de beelden. In de loop van volgende week komen er nog andere filmpjes.

© Trudo Federatie

Deken Wim Ceunen van Sint-Truiden: ‘Wij hadden het idee om een filmpje te maken met trompettist Francis Massure die op de abdijtoren van Sint-Truiden ‘We zullen doorgaan’ speelt voor de Truienaren. In dit filmpje hoor je ook de stemmen van deze bekende sporters die de Truienaren een hart onder de riem steken. Vrijdag wordt het filmpje gelanceerd. Sint-Truiden is hard getroffen door de epidemie. Via sociale media willen we de Truienaars bemoedigen. Zondag zenden we daarom om 11u. via de Facebookpagina van de Trudofederatie een zegengebed uit en het lied Ave Maria gebracht door zanger Christophe Elen onder begeleiding van organist Noël Reynders.’
Volgende week worden nog filmpjes gelanceerd met bekende Truienaren zoals burgemeester Veerle Heeren, sportjournalist Stef Wijnants, gouden schoen Lon Polleunis, actrice Kathleen Smolders en vertegenwoordigers van verschillende gemeenschappen uit Sint-Truiden. De filmpjes kwamen tot stad door een samenwerking tussen de Trudofederatie en de stad Sint-Truiden.

KLIK HIER VOOR HET FILMPJE

Simon Mignolet: “Voor alle Truienaars in het ziekenhuis, voor de mensen in de zorgsector, voor de bejaarden, voor de mensen die alleen zijn, voor mensen in de problemen, kortom alle Truienaars: hou vol en blijf gaan!”
Nina Derwael: “Aan alle zorgverleners en de mensen die de stad laten draaien: jullie zijn vandaag de kampioenen!”
Tim Wellens: “We zullen blijven doorgaan en we zullen deze berg beklimmen. Kop op en goeie moed!”