Truineer Nieuws melden?

Mooi lenteweer maar schrale oostenwind

Een krachtig hogedrukgebied boven Scandinavië bepaalt vandaag en komende dagen gunstig ons weer. Het wordt vandaag een zonnige lentedag met nu en dan enkele hoge wolkensluiers. De maxima liggen rond 21 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot vrij krachtig uit oost tot noordoost met rukwinden tot 60 km/h.

Weersvooruitzichten
Woensdag krijgen we opnieuw een dag met volop zon. De maxima liggen rond 22 graden. Er waait een strakke en matige oostelijke wind.
Donderdag is er veel zon met mogelijk wat hoge sluierwolken in de loop van de dag. De maxima liggen rond 21 graden in onze streek. De oostelijke wind is minder prominent aanwezig dan de voorgaande dagen en waait zwak tot matig. 
Vrijdag begint de dag met veel zon. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken. De maxima wijzigen nauwelijks. De  wind is eerst zwak en veranderlijk. In de loop van de namiddag wordt deze hier en daar matig uit noordwestelijke richtingen.
Zaterdag wordt het weerbeeld wisselvalliger. Opklaringen en bewolkte perioden  wisselen elkaar af en er kan een lokaal buitje vallen. De maxima liggen rond 18 graden in Limburg. De wind waait matig uit westelijke tot noordwestelijke richtingen.
Zondag lijkt het licht wisselvallig te blijven met kans op enkele buien maar het zou de meeste tijd droog blijven. Met een waarschijnlijk noordwestelijke wind wordt het frisser met maxima rond 13 graden. (bron KMI)