Truineer Nieuws melden?

Moeskroen argumenteert: “STVV kreeg toen toch ook een licentie”

In het voetbal staat veel clubs het water aan de lippen. Zo dreigt nu ook het doek te vallen over Moeskroen. Maar die club weert zich volgens de RTBF als een duivel in een wijwatervat en haalt in zijn argumentatie zelfs de gang van zaken bij STVV destijds aan.

© Rohnny Vandersmissen

STVV is één van de weinige clubs die niet in het rood kleuren en behoort dan ook tot het kransje clubs dat zonder ook maar één opmerking een licentie kreeg. Anders is dat bij Moeskroen. Daar hebben ze dringend 3,2 miljoen euro nodig en moeten ze aantonen dat er geen Third Partner Ownership in het spel is.

Wat dat Third Partner Ownership betreft weet de RTBF dat Moeskroen in zijn argumentatie onder meer zal verwijzen naar STVV.

Zo zou STVV in 2016 een boete van 55.000 euro betaald moeten hebben omdat er nog een link was met Roland Duchâtelet, die toen voor Standard had gekozen. “STVV kreeg toen wel een licentie alhoewel het ook niet helemaal in regel was met dat Third Partner Ownership, zo blijkt uit de opgelegde boete”, aldus Moeskroen.