Truineer Nieuws melden?

Maurice (Rene) nog steeds spoorloos

Vandaag zochten zoon Benny en een aantal vrienden nog steeds naar René Strouven. Vandaag waadden ze zelf met pak en stok door de Gete in Zoutleeuw. Niet ongevaarlijk. Want de stroming is vrij groot.

© Philip Kevers

Rene is nog steeds niet gevonden. Terwijl er nog steeds ploegen aan het zoeken zijn, stroomafwaarts richting Werchter, was zijn zoon Benny vandaag aan het zoeken in de Gete, vlakbij Zoutleeuw, in de buurt van Het Vinne, kortbij het bruggetje waar de fiets van zijn vader is gevonden. Benny vertelde ons dat zijn vader levenslustig was en in de rivier moet gesukkeld zijn.  “Ik vermoed dat hij ofwel gevallen is ofwel van zijn fiets is gestapt om naar het water te kijken”, vertelt Benny. “Het bruggetje heeft een zeer lage railing en op die plek is de stroming groot. Bovendien is het water ijskoud. Is hij erin gevallen, dan was hij kansloos, temeer omdat de boorden ter plekke hoog zijn”, aldus Benny, die nog steeds aan fietsers en wandelaars vraagt om uit te kijken met respect voor de Corona maatregelen. “Ik weet dat de kans dat mijn vader in leven is, zeer klein is. Maar die onzekerheid, het feit dat we hem niet terugvinden, knaagt enorm.”