Truineer Nieuws melden?

Marktkramers woedend: “Zijn ze ons vergeten in Brussel?”

Alle winkels mogen openen vanaf 11 mei. De marktkramers zijn vergeten. Voorlopig geen Haspengouw Markt op zaterdag in Sint-Truiden: “Alle winkels en kleinhandel open op maandag 11 mei, ongeacht sector. Geen discriminaties, concurrentievervalsing… mooi principe”, klinkt het bij Nico Noppen, voorzitter van de Sint-Truidense Marktkramers na het kijken van de PowerPoint. “Maar dan gisteren opeens: de markten mogen nog niet. Onbegrijpelijk. Wie zijn wij? Zogezegd omdat er een mix van leeftijden aanwezig zijn. Wat dan met de winkelstraten, shoppingcentra en supermarkten? Wat met Nederland waar het wel kan? Ze kennen niks van de markt, ze kennen ons alleen als het verkiezingen zijn, triestig hoe ze ons nu zo passeren!”

© Verenigde Marktkramers