Truineer Nieuws melden?

Koning Filip en Koningin Mathilde videobellen met Truiens Schakelzorgcentrum ‘De Kroon’

Koning Filip en Koningin Mathilde hebben vandaag gevideobeld met Schakelzorgcentrum ‘De Kroon’. Ondanks dat we hard getroffen zijn, mogen we toch trots zijn op dit snelle, goeie werk van het stadsbestuur en Sint-Trudo Ziekenhuis.
“Gesprek met de directeur en zorgpersoneel van het schakelzorgcentrum Sint-Truiden. Schakelzorgcentra willen een oplossing bieden voor corona-patiënten die medisch gezien het ziekenhuis mogen verlaten, maar die dikwijls om sociale redenen nog niet naar huis kunnen. Ze bieden ook medisch toezicht voor mensen die niet thuis kunnen blijven, maar waarvan de gezondheidstoestand geen opname in een ziekenhuis vereist. De centra zorgen zo voor extra capaciteit en ontlasten de ziekenhuizen”, klinkt het bij het koningshuis. 

© Belgische Monarchie Monarchie belge Belgian Monarchy