Truineer Nieuws melden?

Kiwanis doneert 800 flessen alcoholgel

Het coronavirus heeft ook Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw te pakken. Figuurlijk wel te verstaan. De grootste serviceclub van de regio heeft uit haar sociale kas 1.600 euro opgevist om 800 flessen alcoholgel aan te kopen bij een Limburgs bedrijf. Die gaat integraal naar de Truiense hulpverleners.

Het ontsmettingsmiddel dient natuurlijk als beschermings- én ontsmettingsmiddel voor de talrijke hulpverleners die dag en nacht paraat staan: de eerstelijn, het Sint-Trudoziekenhuis, de woonzorgcentra, enz.

Iedereen die het nodig heeft kan aankloppen bij het schakelcentrum Madrugada. Daar tekenen Johan Vandenborne (coördinator noodplanning van de stad Sint-Truiden) en Johan Vandervelde (voorzitter van de huisartsenkring) – toevallig trouwens twee Kiwanisleden – voor de verdeling van de gel. Er moet trouwens met één van hen contact worden opgenomen vooraleer men toegang krijgt tot het schakelcentrum.

Op de foto: Kristof Vermeiren (coördinator De Kroon), Luc Vandenbergh (voorzitter Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw), Johan Vandenborne (coördinator noodplanning stad Sint-Truiden) en Johan Vandervelde (voorzitter van de huisartsen)