Truineer Nieuws melden?

Kat naar kop van kruin om kauw te onmoeten

Opvallend klim en klauterwerk van een witte kater, vanmiddag in de Leopold II straat. Eerst kroop ze in een 18-meter hoge den. Daar bleef ze een tijdje ongeveer in de helft zitten. Intussen dachten buren dat ze vast zat en belden ze de brandweer. Toen die de kat met een ladder probeerden te bevrijden kroop ze helemaal naar de kruin, op het bovenste puntje van de den, waar ze het gezelschap kreeg van een verbaasde kauw.  Geen van beide bougeerde. Urenlang hielden ze elkaar gezelschap. En nog altijd.

© Philip Kevers

Aardig schouwspel, vanmiddag daar in een achtertuin van de Leopold II straat. Een kat kroop op de middag een metershoge den in, steeds hoger en hoger. Enkele uren later zat ze helemaal bovenop, oog in oog met een kauw. Ze weken ging centimeter van elkaar.

Vraag was en is hoe de kat weer beneden zou geraken. Want ze bleef angstig naar beneden turen en janken. De brandweer kwam er zelfs even aan te pas. Maar de witte kater liet zich niet vangen. Intussen zit ze nog altijd in de kruin van diezelfde boom, angstig naar beneden starend en jankend, alsof ze toch een strategie uitwerkt om weer beneden te geraken. De mensen in de driehoek van de Spoorwegstraat, Leopold-II straat en Prins Albertlaan hebben alleszins iets om hun tijd wat makkelijker te verdrijven. Geen overbodige luxe in deze Coronatijden.