Truineer Nieuws melden?

Horeca Maastricht experimenteert op het Vrijthof en in de Augustijnenkerk.

Horecaondernemers wachten op groen licht van de overheid om de deuren of wellicht alleen het terras weer te mogen openen. Zodra dit het geval is, wordt daaraan een strikt pakket maatregelen met inachtneming van social- en physical distancing gekoppeld. Het vergt inzet en creativiteit om zo veilig mogelijk en in gepaste – veel kleinere aantallen – de horeca weer te laten betreden.

 

Wij keken even over de grens in Maastricht hoe men daar wil tewerk gaan na de coronacrisis.

Berry Kuzelj, eigenaar van café Aux Pays Bas, heeft samen met een aantal Maastrichtse ondernemers aan het Vrijthof in Maastricht het initiatief genomen om een proefopstelling van het terras te plaatsen op het plein. De horecaondernemers hebben met hun stoelsetting op het midden van het Vrijthof rekening gehouden met de 1,5 meter-maatregel. (zie foto)

Ook een ander initiatief in Maastricht loopt in de kijker.
In de Augustijnenkerk kunnen een aantal kleine restaurants, uiteraard met de nodige aanpassingen en onder behoud van hun eigen imago, na de coronacrisis terecht. Danny Keppels van Event Management Group (EMG) waar Rebelle met de Augustijnenkerk Maastricht onderdeel van is, liep al twee weken rond met dit idee. “De kerk meet 450 vierkante meter en biedt dus, ook met anderhalve meter afstand, veel mogelijkheden. Mogelijkheden die veel kleine horecabedrijven niet hebben. Zo kunnen ze extra omzet genereren. Ook als ze in hun eigen zaak wel uit de voeten kunnen met de 1,5 meter horeca. De voorschriften zijn heilig, zeker in onze kerk… De locatie is elke dag beschikbaar voor horecaondernemers. Ze kunnen lunch en diner draaien.”