Truineer Nieuws melden?

Het blijft zonnig, warm en droog

Het ziet ernaar uit dat het vandaag en morgen maar ook komend weekend warm blijft, en droog. Dat vernemen we van weerman Ruben Weytjens.

Vandaag

Vandaag beleeft Limburg opnieuw een warme en meestal zonnige lentedag. In tegenstelling tot gisteren is de zon reeds van bij de start overal van de partij. De temperatuur loopt dan ook weer snel op naar waarden van 20 graden en meer. Uiteindelijk zal het zelfs 23 tot lokaal 24 graden worden.Het blijft meestal zonnig, al kunnen er regionaal soms ook wel eens gebroken wolkenvelden voorbij schuiven. Namiddag zouden er net als gisteren ook een aantal stapelwolken kunnen ontstaan, maar deze monden zeer waarschijnlijk niet uit in buien. Voormiddag staat er nauwelijks wind, in de loop van de namiddag komt er een zwakke tot matige noordooster te staan.

Vrijdag

Vrijdag loopt de temperatuur in Limburg opnieuw op naar maxima van 20 graden en meer. Het blijft nog wel vrij zonnig, al zullen er wel vaak hoge sluierwolken voor de zon schuiven. Buien blijven voorlopig nog op afstand.

Zaterdag

Het ziet er momenteel naar uit dat de scenario’s die het droog en warm wilden houden het laken naar zich toe trekken. De kans op maxima van 20 graden en meer is dus serieus toegenomen.

Zondag

De kans neemt toe dat het ook op zondag nog warm lenteweer blijft, met opnieuw maxima rond 22°C. Het blijft sowieso droog.

Bron: Ruben Weytjens