Truineer Nieuws melden?

Handbalbond volgt Voetbalbond niet: dames Sint-Truiden kunnen titel niet verlengen

De ene sportbond is de andere niet in België. De Koninklijke Belgische Handbalbond heeft in samenspraak met de Vlaamse Handbalvereniging en de Ligue Handball Francophone, dit in tegenstelling met de Belgische Voetbalbond, dat Club Brugge als kampioen aanduidde, vandaag beslist dat er geen kampioenen aangeduid worden omdat niet alle competities afgewerkt werden. De dames van Sint-Truiden prijkten in de playoffs nochtans aan de leiding met 3 punten voorprong op Antwerpen en 4 op Initia Hasselt.

Zoals de bonden vorige week reeds aankondigden zijn er geen dalers, enkel stijgers. De mannen blijven zoals verwacht in 2de nationale.
In eerste en tweede nationale bij de mannen bestaat de reeks volgend seizoen uit tien in plaats van acht ploegen. Ook in eerste nationale bij de dames komen er twee ploegen bij en zijn er dus tien in plaats van acht teams die het tegen elkaar zullen opnemen.