Truineer Nieuws melden?

Glasgow Rangers laat oog vallen op Buya Turay

Het zat er al langer aan te komen. Buya Turay zal niet meer voor STVV spelen. Er is heel veel belangstelling uit Zweden, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Glasgow Rangers is op dit moment het meest concreet. STVV wil alleszins de bijna 2 miljoen euro recupereren die het destijds voor de spits uit Sierra Leone betaalde aan Dalkurd FF in Zweden.

© STVV

Wie droomde van een terugkeer van Buya naar STVV mag die droom meteen opbergen. De speler heeft weliswaar nog een contract tot medio 2021 op Stayen maar hij zal hier niet meer in actie komen. Intussen heeft hij zich wel in de kijker gespeeld bij het Zweedse Djugardens, de club waaran de kanaries hem verhuurden na een conflict onder Brys. Daar maakte hij furore en voegde hij aan zijn palmares drie titels toe: landskampioen, topscorer en Gouden Schoen.

Logisch dat er nu dus veel interesse is voor Buya. Meerdere clubs uit de Scandinavische landen, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en jawel China  lieten intussen hun oog vallen op de speler. Glasgow Rangers lijkt op dit moment het meest concreet. Maar een bod is nog niet binnen. Bovendien kan in dit wereldje het tij snel keren. Toch staat het vast dat STVV het transferbedrag van om en bij de 2 miljoen euro, dat het destijds betaalde aan Dalkurd FF, ook in Zweden, makkelijk zal recupereren.