Truineer Nieuws melden?

Gelukkige verjaardag Renaat hierboven!

Vandaag zou STVV boegbeeld Renaat Koopmans zijn 55ste verjaardag gevierd hebben. Een hartfalen op 12 december 2018 besliste er helaas anders over. Met dit kort stukje willen we Renaat, héél graag gezien in de Trudostede, op een passende manier herdenken.

Renaat, een echte en joviale Truienaar, debuteerde op 17 jarige leeftijd bij de Kanaries waarmee hij liefst 190 competitiewedstrijden speelde. In het seizoen 1983-1984 werd Renaat verkozen als meest verdienstelijke speler. De pijlsnelle verdediger maakte ook deel uit van het kampioenenelftal van 1986-1987. Na zijn loopbaan had Renaat lange tijd een bloemenzaak op de Groenmarkt, later werd hij rij-instructeur. 

Hieronder vindt u een prachtassist van Renaat terug in de partij tegen Club Brugge (2-1) op 17 oktober 1987:

Ook een interview met Renaat op TVL:

https://www.tvl.be/sport/tvl-sportcafe-renaat-koopmans-6846