Truineer Nieuws melden?

Geen paaseieren zoeken bij oma of opa

Het Crisiscentrum wijst erop dat ook met Pasen de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus blijven gelden. “Hoe moeilijk dat ook is”, zegt Yves Stevens van het Crisiscentrum op de dagelijkse persconferentie. Niet-essentiële verplaatsingen blijven verboden. Gezellig paaseieren zoeken in de tuin van oma of opa is dit jaar niet mogelijk op Pasen.

Foto: Reuters

“Alle privé- en publieke bijeenkomsten zijn niet toegestaan. Een bezoekje aan oma en opa, en alle anderen die niet onder hetzelfde dak wonen, blijft onmogelijk”, klinkt het. Paaseieren zoeken in de eigen tuin kan natuurlijk wel, maar daarbij andere familieleden die niet onder hetzelfde dak wonen of andere kinderen van buiten het gezin uitnodigen, is niet toegelaten. “Feestelijkheden dienen in gezinsverband gevierd te worden”, gaat Stevens verder. “We mogen het virus geen vrij spel geven, laat alle inspanningen niet voor niets zijn geweest. Blijf solidair, blijf volhouden. Blijf in uw kot en blijf zorgen voor uzelf en voor elkaar.”