Truineer Nieuws melden?

Fruitgozetten met een geschiedenis beginnen een nieuw leven

De befaamde gozetten van de voormalige bakkerij “Raoul en Yvette”, Luikersteenweg in Brustem, zijn opnieuw op de markt en kunnen in deze tijden worden opgehaald en besteld in Ordingen. Het zijn Raouls metekind Ines Biets en haar partner Joris Leclère die ze weer bakken. Enorme joekels zijn het, gevuld met het beste fruit. En ze vinden hun weg tot ver buiten Sint-Truiden.

Na 2 generaties bakkerij Vanbrabant, Raoul en Yvette van 1979 tot 2016, werd de bakkerij aan de Luikersteenweg (Vanbrabant-Pirard) in Brustem overgenomen. Maar het bloed kruipt natuurlijk waar het niet gaan kan. En bij Raoul bleef het kriebelen. Temeer omdat hij van heinde en ver vraag bleef krijgen naar zijn befaamde fruitgozetten.

Hij nam de koe met de horens en maakte er werk van om ze meteen op de markt te brengen. Dat gebeurde intussen via zijn metekind Ines Biets, dochter van Frans,  en haar partner Joris Leclère. Het recept dat sinds 1944 in handen was van de vader van Raoul werd zo nieuw leven ingeblazen door een kleinkind dus, evenwel ook onder het goedkeurend oog van Raoul.

Gozetten slaan meteen weer aan

Het zaakje ontplofte meteen. Intussen draait de bakkerij van de gozetten, ondergebracht in de keuken van Le Bon Vivant van Joris, op volle toeren. De gozetten komen trouwens niet alleen in Sint-Truiden en deelgemeenten terecht maar ook buiten de gemeente en zelfs buiten de provincie.

“Wij zijn blij dat mijn metekind samen met haar vriend onze gozetten terug bakt. Wij staan hun bij met goede raad en genieten ook terug van onze eigen gozetten”, alldus Raoul

Groot en luchtig

“Wij zijn fier dat wij het recept van de gozetten toevertrouwd hebben gekregen en blij dat we een familierecept kunnen verder zetten. Het is leuk om de positieve reacties van onze klanten te horen! Dat geeft ons vertrouwen om verder te gaan in deze tijden”, aldus Ines “De gozetten zijn groot maar luchtig en vol met fruit. Naast appel, kers en abrikoos zullen wij ook andere soorten vervolgens bij in het gamma opnemen. Zo komt de rabarber er reeds aan!”, vertelt Joris.

Tijdens de coronamaatregelen kan je elke vrijdag, zaterdag en zondag gratis laten leveren bij je thuis of afhalen op Ordingen-dorp 34a.

Bestelingen 0472/714705 of via facebook defruitbakker