Truineer Nieuws melden?

Een eerbetoon aan Eddy (Dehaen) Cantell

Ook Eddy Dehaen (68), beter gekend als Eddy Cantell, verloor de strijd tegen Corona. Hier een eerbetoon aan de ambiancemaker, zanger, en dj die graag zelf plezier maakte maar nog liever de mensen amuseerde.

© Eddy Dehaen LINKED

Eddy werd amper 68. Maar het minste wat we van hem kunnen zeggen is dat hij naast zijn professionele bezigheden in de medische sector een man was die met beide voeten in het leven stond, zichzelf amuseerde en vooral ook mensen amuseerde. Als zanger, dj en verteller. Een man van de ambiance was het, of het nu tijdens huwelijken of feestjes was, tijdens carnaval, of op het podium. Hij schreef en zong trouwens ook zelf liedjes, begenadigd zanger als hij was, waarvan sommigen echte hits werden.

Eddy was even thuis in Sint-Truiden. Maar zijn roots lagen in het naburige Grazen. Daar nestelde hij zich in het sociale leven als eerste voorzitter van de cultuurraad van Geetbets, de grote bezieler van carnavalsgroep De Kanonniers en als organisator van de carnavalstoeten. Hij was ook de man achter Kerst in Grazen, en een graag geziene muzikant in balorkesten, fanfares, en harmonieën. Ook het plaatselijke zangkoor mocht op hem rekenen.

Eddy Dehaen overleed in het Sint-Trudoziekenhuis. Via deze weg houdt Team Truineer eraan de familie veel sterkte  en zijn innige deelneming toe te wensen.

Als eerbetoon hier een nummer van Eddy Cantell.