Truineer Nieuws melden?

Drugsvangst en arrestaties na Corona controle

Een controle naar aanleiding van de correcte opvolging van de Corona maatregelen leidde tot een drugsvangst (zie foto) en drie arrestaties. De drie waren in Velm samen aan het fietsen.

© politie

Bij een routine-controle in het kader van de naleving van de Corona-maatregelen controleerde een toezichtsploeg op donderdag 9 april 2020 3 personen te Velm. Aangezien de personen geen uitleg konden geven waarom ze op locatie samen aan het fietsen waren en bovendien een verdachte indruk maakten, werden ze door de inspecteurs gefouilleerd. Bij 2 van hen werden verboden substanties aangetroffen en aanzienlijke hoeveelheden geld.

In navolging van deze vaststellingen voerden onze ploegen verschillende huiszoekingen uit op het grondgebied. Hierbij werden grote hoeveelheden van verschillende soorten verboden middelen (speed, ketamine en cannabis) en cash geld aangetroffen. Alles werd door de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken beslag genomen.

Eén persoon werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Deze mocht beschikken mits naleving van strikte voorwaarden. Alle 3 kregen tevens een pv voor niet naleving van de corona-richtlijnen. De recherche doet verder onderzoek in deze zaak