Truineer Nieuws melden?

Dit seizoen toch nog voetbal op Stayen?

De Pro League besliste begin deze maand om de competitie definitief stop te zetten. Dat moest enkel nog bevestigd worden op een algemene vergadering. Intussen is deze vergadering uitgesteld tot 24 april. Daarmee lijken de dreigingen van UEFA-voorzitter Ceferin toch te hebben gewerkt, want dat is precies één dag nadat de Europese Voetbalbond heeft samengezeten. Zo plooit de JPL sowieso dus al, en mocht daar beslist worden dat landen die hun competitie vroegtijdig stopzetten kunnen worden bestraft, zou de beslissing van de Pro League ook nog kunnen veranderen. Dat stelt HLN vandaag.

foto: website stvv

Na Genk en Gent heeft ook Anderlecht gisteren de training hervat weliswaar op individuele basis én met de nodige veiligheidsmaatregelen. Of er dus dit seizoen nog wordt gevoetbald, is het nog even afwachten.

De Nederlandse premier Mark Rutte legde de Eredivisie tot minimaal 1 juni stil, de KNVB hoopt dat de clubs de trainingen midden mei al kunnen hernemen en dat de competitie op 19 juni hervat.

Ook in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië en Spanje denkt men er aan om de competitie in de één of andere vorm nog af te werken uiteraard om de lucratieve televisiegelden verder te kunnen opstrijken.