Truineer Nieuws melden?

Dino’s met een boodschap van Tom Herck

Tom Herck schildert dino’s met een boodschap op een container in Nieuwerkerken. Een boodschap die we in deze tijden beter ter harte kunnen nemen. Prachtig staaltje van zijn kunnen trouwens.

© Tom Herck

Tom Herck: “In Nieuwerkerken, de gemeente waar ik nu woon, heb ik een schildering gemaakt op een zeecontainer van 12m lang en 2.39m hoog. De container staat op de site van Europowergenerators, waar hij voorbijgangers als het ware verwelkomt op het industrieterrein van het dorp.”

“Zeecontainers vervoeren vooral goederen of vracht, en zijn op zichzelf heel primair en robuust. Aan dat robuuste uiterlijk voegde ik een T-Rex toe, die de confrontatie aangaat met een schedel (Vanitas). De T-Rex schreeuwt zijn toekomst tegemoet. Tussen beide staat het logo van de circulariteit. Recycling vertegenwoordigt de oneindige herhaling van de geschiedenis en het heden, en geeft een hint naar de actuele milieukwesties.”

“De mens heeft als uitdaging zijn soort te laten overleven en te verbeteren. We zijn een meer ontwikkelde soort dan de dinosauriërs, maat we wanen ons alsof we de koningen van deze planeet zijn. Als koning der reptielen, kon de T-Rex zijn lot niet ontkomen.”

Thema geïnspireerd door Granada Gallery en Jochen Leën