Truineer Nieuws melden?

Containerpark opnieuw open vanaf 7 april maar alleen op afspraak

Het containerpark van Sint-Truiden heropent op dinsdag 7 april. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt opgeroepen om enkel naar het containerpark te komen, wanneer dat strikt noodzakelijk is. Dit kan enkel via afspraak (zie hieronder). Opgelet: je kan enkel met de bankkaart betalen, dus geen cash geld meebrengen!

De ophaling van snoeiafval en de reguliere afvalophalingen blijven doorgaan, zoals voorzien op de afvalkalender.

© Google Maps

“Wie zijn afval niet thuis kan stockeren of kan meegeven aan de huis-aan-huisophaling, kan vanaf dinsdag 7 april naar het containerpark. Voorwaarde is wel dat er vooraf een afspraak is gemaakt. De toegang is beperkt en er worden slechts een bepaald aantal wagens per uur toegelaten. Elke kaarthouder kan bovendien slechts maximum één keer per 14 dagen een bezoek brengen aan het containerpark, zolang de coronacrisis duurt. Ook de gratis lenteschoonmaakactie wordt uitgesteld tot deze crisis helemaal achter de rug is”, zegt schepen van Leefmilieu Ingrid Kempeneers.

“We roepen iedereen op die toch naar het containerpark komt, zich strikt te houden aan de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze worden duidelijk geafficheerd aan de ingang. Enkel mensen die vooraf een afspraak maakten en beschikken over een geldige containerparkkaart worden toegelaten op het containerpark zelf. Het heeft geen zin om zonder afspraak langs te komen”, verduidelijkt burgemeester Veerle Heeren.

Een afspraak maken voor het containerpark kan telefonisch via het ContactCenter van de stad Sint-Truiden op het nummer 011 70 14 14 of via de afsprakenmodule op de website www.sint-truiden.be.
Asbest en kleding kunnen voorlopig niet naar het containerpark gebracht worden.