Truineer Nieuws melden?

Containerpark op afspraak bij ons, chaos elders

Onze stad heeft een goeie keuze gemaakt met het containerpark te openen op afspraak. “De toegang is beperkt en er worden slechts een bepaald aantal wagens per uur toegelaten. Elke kaarthouder kan bovendien slechts maximum één keer per 14 dagen een bezoek brengen aan het containerpark, zolang de coronacrisis duurt. Ook de gratis lenteschoonmaakactie wordt uitgesteld tot deze crisis helemaal achter de rug is”, zegt schepen van Leefmilieu Ingrid Kempeneers. Het park opent vandaag en is vandaag en morgen volzet. Voor de rest van de week is er nog heel wat mogelijk. Ons stadsbestuur maakte duidelijk een slimme keuze met deze digitale keuze. Op andere plaatsen loopt het volledig in het honderd met zelfs tussenkomsten van de politie.

© Google Maps

“We roepen iedereen op die toch naar het containerpark komt, zich strikt te houden aan de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze worden duidelijk geafficheerd aan de ingang. Enkel mensen die vooraf een afspraak maakten en beschikken over een geldige containerparkkaart worden toegelaten op het containerpark zelf. Het heeft geen zin om zonder afspraak langs te komen”, verduidelijkt burgemeester Veerle Heeren.

Een afspraak maken voor het containerpark kan telefonisch via het ContactCenter van de stad Sint-Truiden op het nummer 011 70 14 14 of via de afsprakenmodule op de website afspraken.sint-truiden.be. Asbest en kleding kunnen voorlopig niet naar het containerpark gebracht worden. De ophaling van snoeiafval en de reguliere afvalophalingen blijven doorgaan, zoals voorzien op de afvalkalender.