Truineer Nieuws melden?

Blijf in uw kot: u bent gewaarschuwd.

Ook onze politie heeft vastgesteld dat er een stijging is van het verkeer op ons grondgebied. De indruk bestaat dat een aantal mensen de opgelegde maatregelen wat lossen. U bent echter gewaarschuwd. Ons korps zet dit weekend alle middelen in om na te gaan of de Coronamaatregelen worden opgevolgd. De minimale boete is 250 euro. Sinds 21 maart, tot op vandaag, zijn al bijna 200 boetes uitgeschreven.

© politie sint-truiden

 

“We merken een stijging van het verkeer, een lichte stijging van mensen die thuis elkaars gezelschap terug opzoeken en jongeren die ergens samenkomen. Dit kan natuurlijk niet zolang de lockdown van kracht is. De boete bij niet naleving van deze coronamaatregelen bedraagt minimum €250”, aldus de politie. Hier de cijfers tot en met 8 april. Die zijn intussen weer een beetje opgelopen.

OVERZICHT VAN 1 tem 8 april 2020:

👉 49 boetes voor inbreuken inzake gezondheidsbeleid.

👉 merendeel van de boetes 36 hebben betrekking op niet essentiële verplaatsingen.

👉 13 andere boetes zijn uitgeschreven rond samenscholing (meer dan 2 personen, geen gezinsleden).

ALLES SAMEN

👉 in totaal zijn er 163 boetes uitgeschreven sinds 21 maart 2020.