Truineer Nieuws melden?

Bibliotheek start service aan huis

Na een tijdelijke sluiting start de bibliotheek Toni Coppers met een service aan huis. De mensen die trouwens voorheen boeken ontleenden, mogen die houden tot 30 april.

Ook de bibliotheek Toni Coppers moest de laatste weken voorzorgsmaatregelen nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarom is er enkele weken geleden voor gekozen om de bib preventief te sluiten. Nu is de catalogus terug ter beschikking gesteld voor alle Truienaren, maar wel uitsluitend via een service aan huis. Zo kan de bibliotheekgebruiker toch boeken uitlenen, ook al is de bibliotheek gesloten.

De coronacrisis is voor iedereen een moeilijke periode. Toch kwamen heel wat Truienaren intussen creatief uit de hoek met leuke ideeën om het leven van hun medemensen toch wat aangenamer te maken. Ook de stad Sint-Truiden doet er alles aan om het leven voor haar inwoners zo aangenaam mogelijk te maken in deze moeilijke tijd. De Bibliotheek Toni Coppers, die enkele weken geleden nog deuren sloot is er nu terug met een service aan huis.

Om onze bibliotheekgebruikers die voor de sluiting nog boeken ontleend hebben, tegemoet te komen, werd de uitleenperiode al verlengd tot 11 april. Door de verlenging van de maatregelen tegen het coronavirus, hebben we de uitleentermijn nu zelfs verlengd tot 30 april.

“We willen alle inwoners de mogelijkheid bieden boeken, spelletjes, DVD’s en CD’s uit te lenen, ook al moeten zij in hun kot blijven. Iedereen, ook mensen die geen lid zijn van de bib, kan vanaf vandaag via het invulformulier op de website maximum vijf titels doorgeven. De bestelde materialen worden klaargezet in de bib en drie dagen later door de boodschappendienst aan huis geleverd. Op die manier willen we elke kans op verspreiding van het coronavirus via deze materialen uitsluiten. Ook boeken die weer binnen komen in de bib blijven drie dagen in quarantaine”, zegt schepen van Bibliotheek Jurgen Reniers.

“De catalogus van de bib is al geruime tijd online te raadplegen. Mensen kunnen via deze catalogus van thuis uit materialen kiezen die op dit ogenblik aanwezig zijn en bezorgen dit lijstje aan de bib via de website. Zo zorgen we ervoor dat ook mensen die in isolement zitten toch wat extra ontspanning hebben. Bovendien kunnen studenten op die manier nog steeds het nodige studiemateriaal ontlenen. Tot slot kunnen ook onze kinderen in de catalogus terecht voor heel wat leuke kinderboeken of gezelschapsspelletjes”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

De catalogus van de Bibliotheek Toni Coppers is online te raadplegen via sint-truiden.bibliotheek.be. Daar kan je ook het reserveringsformulier invullen.