Truineer Nieuws melden?

Benny Strouven: geen rust tot papa is gevonden

“Ik heb in mijn hoofd en mijn hart al afscheid genomen van mijn vader. Maar zorg aub dat we zijn lichaam vinden. Want dat gemis knaagt enorm.” Aan het woord is Benny Strouven, zoon van Maurice (Rene) Strouven die nog steeds is vermist.

Sinds woensdagavond is de 84-jarige (Rene) Maurice Strouven uit Grazen vermist. Hij kwam niet terug thuis na een fietstocht. Zijn fiets werd gevonden aan een bruggetje over de Gete, in de buurt van provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw, naast een fietsroute. Maar van de man zelf is er nog altijd geen spoor. Terwijl de familie nog heel weinig hoort van de politiediensten, rekent ze op ons allemaal, op iedereen die dezer dagen gaat fietsen of wandelen langs de Gete, of langs de stromen waar die in uitmondt.

“Papa kan net zo goed hier als in Mechelen worden gevonden”, mijmert Benny. “Kan men aan de hand van parameters in deze rivier trouwens niet een keer berekenen hoe ver hij kan geraakt zijn? Moet toch mogelijk zijn aan de hand van diepte en stroming, denk ik dan. Want nu is en blijft het zoeken naar een spelt in de hooiberg.”

Benny zet alvast zijn zoekactie verder en kan daarvoor rekenen op een grote vriendenkring. Maar professionelere hulp zou welkom zijn natuurlijk. “Neen, ik geef niet op. Ik wil mijn vader absoluut vinden. Tot zolang ken ik geen rust”, besluit Benny Strouven.