Truineer Nieuws melden?

30 bewoners en 10 personeelsleden positief in Orelia Serrenhof

Ook in het WZC Orelia Serrenhof, het vroegere La Madrugada en Sint-Laurentius, zijn coronatesten afgenomen. Dertig bewoners en tien personeelsleden testten positief. Op dit moment wordt het bewoners met COVID-19 verhuisd naar een aparte afdeling.

Mededeling vanuit het rusthuis

Bij alle bewoners en medewerkers van woonzorgcentrum Orelia Serrenhof in Sint-Truiden (vroeger La Madrugada & Laurentius) werd op donderdag 9 april ‘20 een covid-19-test afgenomen. Daarbij testten 30 bewoners en 10 medewerkers positief. De grote meerderheid van de mensen die positief testten vertoont geen enkel symptoom. De eerste contactpersoon van elke bewoner met een positieve test werd gisteravond reeds telefonisch op de hoogte gebracht.

Een extra actie die we nu nemen is cohorteren. Daarbij verhuizen we de mensen met covid-19 naar de 1e verdieping. Dat heeft als voordeel dat we een vaste equipe medewerkers aan deze verdieping kunnen toewijzen, maar ook dat niemand van onze bewoners geïsoleerd dient te worden op de eigen kamer en dat ze zich vrij op de afdeling kunnen begeven. Wie eerder deze week negatief testte voor covid-19 wordt hiermee ook extra afgeschermd. 

We doen er alles aan om iedereen ook in deze omstandigheden de beste zorgen te bieden. We blijven in voortdurend overleg met het Agentschap Zorg en Gezondheid en onze coördinerend en raadgevend arts om deze situatie zo goed mogelijk aan te pakken. De beschermingsmaatregelen worden uiterst strikt opgevolgd. Ook het ziekenhuis Sint-Trudo staat ons hierin bij. We begrijpen dat familieleden misschien ongerust zijn, maar we doen er ook in deze moeilijke omstandigheden alles aan om onze residenten te beschermen en te verzorgen.