Truineer Nieuws melden?

Zot en net geen heiligschennis

Vergeef ons de titel. En beschouw hem als laat carnavalesk. Maar Elf Latsjanen die nu nog vol branden… dat is een breuk met de traditie.

We weten niet wat de reden is. Als het doven ervan niet mogelijk is omwille van de tijdelijke constructie aan de pui van het stadhuis, dan had men ze intussen moeten verwijderen. Het doven van de Latsjanen is altijd een belangrijke  traditie geweest wanneer de Truiense carnavalperiode werd afgesloten. Vette Dinsdag dus. Daarna werd haringen gebeten.

Nu branden De Latsjanen nog altijd op volle kracht. En dit in tegenstelling tot de meeste carnavalisten wiens licht na een zware periode begrijpelijkerwijze op een laag pitje brandt of zelfs helemaal uit is gegaan, de die hards natuurlijjk niet te na gesproken

Truineer, Truinoskes, doe nu het licht van de Latsjanen maar uit. Op de elfde van de elfde mogen ze weer aan. Ook wij nu kijken daar na een geweldig carnaval weer naar uit. ALAAF!