Truineer Nieuws melden?

Welkom op de blog van Nico en Hermine in Finca Pura

Een goed jaar geleden openden Nico Lemoine en zijn partner Hermine in het Spaanse Elche hun bed & breakfast, genaamd Finca Pura. Vele Truienaren zijn er reeds op bezoek geweest en keerden allen zéér tevreden terug. Nico en Hermine hadden bijna twintig jaar op de Groenmarkt een gezellig en culinair restaurant: Place Verte.

Vandaag startte Hermine een blog op om ons op de hoogte te houden van het reilen en zeilen in Spanje.

“14 maart 2020
De dag dat alles opeens stil wordt in Spanje.. Laatste gasten vertrekken.. Wanneer ze terugkomen.. geen idee..
De overheid beslist dat we niet meer uit ons “kot” mogen, maar dan net iets strenger dan in België.
We hebben boodschappen gedaan zodat we even verder kunnen, niet overdreven natuurlijk. Taferelen zoals in België, dat alles leeggeroofd wordt, heb ik hier gelukkig niet gezien. Ook is alles nog goed in voorraad, behalve dan de handgels en mondmaskers natuurlijk.
Lock down
Ondertussen is de lock down in Spanje verlengd tot 12 april, en we vrezen dat dit wellicht nog zal verlengd worden. Alle boekingen tot eind april zijn omgeboekt of de voorschotten terugbetaald. Voor ons en voor iedereen in de toeristische sector een flinke opdoffer natuurlijk. Maar we blijven positief.
Wat jullie te zien krijgen op Belgische of Nederlandse tv zijn schrijnende beelden van Spanje.. Vergeet niet dat dit vooral in de grootsteden is zoals bv. Madrid. De toestand is daar inderdaad zeer problematisch. Er wonen daar natuurlijk ook massa’s mensen. Tot nu toe zijn er in onze regio zeer weinig besmettingen. Wij merken er eigenlijk bij ons niets van. Alleen dan dat het rustig is buiten. Hier blijven de mensen binnen.. Maar wij zijn de rust gewoon, omdat we tussen de boomgaarden wonen.
Finca Pura
Ik besef nu meer dan ooit hoe gelukkig we zijn met onze Finca, want stel je maar eens voor dat je nu op een appartementje zit, en niet naar buiten mag.
Terwijl ik hier een heel verhaal aan het neerschrijven ben, is Nico een leuke voederbak voor de vogeltjes aan het maken. Hier kunnen we zo van genieten, stilte, rust, enkel het geluid van de vogeltjes.
Ideale uitvalsbasis
We weten dat mensen voorzichtig gaan zijn met vakanties te boeken. En de grenzen gaan ook niet dadelijk opengesteld worden. Iedereen en alles zal op zijn hoede zijn. Wat ook normaal is. Maar we moeten natuurlijk ook weer verder. Velen gaan nood hebben aan vakantie!
Misschien zijn wij dan wel de ideale uitvalsbasis als je de grote hotels wil vermijden. Finca Pura is kleinschalig, rustig gelegen, en veilig. Een plaats waar je je even kan isoleren indien je dit wenst.

Je kan alle informatie terugvinden op onze website: http://www.fincapura.com
Je kan ons ook volgen op Facebook: https://www.facebook.com/NicoHermine/
Instagram: https://www.instagram.com/finca_pura/
We hopen jullie dan ook allemaal terug te zien in ons paradijsje..”
Hermine en Nico