Truineer Nieuws melden?

Weer ziet er vriendelijker uit

Nu Corona toeslaat, is het ook uitkijken hoe het weer evolueert. Voldoende warm wordt om Corona eventueel het hoofd te bieden wordt het nog natuurlijk nog  niet, maar het weer ziet er plots toch een stuk vriendelijker uit

© Erik Jamar

Zaterdag

In de loop van zaterdag zou er vanuit het westen wat regen kunnen vallen, maar momenteel is dit nog best onzeker. Met maxima rond 10 graden zitten we ongeveer op het normale niveau voor de tijd van het jaar.

Zondag

Zondag blijft het in Limburg overal droog. Het zal zelfs een vrij zonnige dag worden, al zullen er wel vrij veel hoge sluierwolken aanwezig zijn. De wind waait vrij middelmatig.

Maandag

Maandag blijft het in Limburg heel de dag droog. Er komen nog wel vrij veel wolken voor, maar tussendoor zal er ook wel ruimte zijn voor de zon. Met maxima rond 12 graden zitten we mooi op schema voor de tijd van het jaar. De wind komt uit het westen en zal matig van kracht zijn.

Dinsdag

Onder invloed van een hogedrukgebied met kern boven Frankrijk zal Limburg een vrij zonnige dinsdag beleven. Buien blijven dus ook ruim uit onze omgeving. De blauwe lucht zal wel wat gebroken worden door hoge sluierwolken. De temperatuur loopt op naar een maximum rond +13 graden Celsius. De wind komt uit het westen en is vrij matig van kracht.

Woensdag

Op woensdag loopt de luchtdruk boven Limburg op naar meer dan 1030 hPa. Dat betekent dus dat we veel zonneschijn mogen verwachten en dat het opnieuw gegarandeerd droog zal blijven. De temperatuur loopt op naar een maximum rond 15°C of misschien zelfs nog iets meer.

(Bron: Ruben Weytjens)