Truineer Nieuws melden?

Enthousiasme en mimiek vertellen veel

Persconferentie trainers
© Truineer

Het verschil tussen twee trainers kon niet groter zijn, zaterdag na afloop van STVV-KV Mechelen. Vrancken was natuurlijk enthousiast, want zijn team zit nu weer volop in de running voor play-off 1. Wat hij dan vandaag gaat doen, als Genk tegen Club Brugge speelt, wilde we nog van hem weten. “Rustig in de zetel zitten en kijken”, knipoogde hij.

Kostic dan. Onze Sloveense trainer zocht niet eens naar verklaringen voor de nederlaag. Kan eigenaardig lijken, maar dat is het niet. Want de coach experimenteert volop richting play-off 2 en zelfs komend seizoen. Dat maakte hij al vaker duidelijk, zei het op een eerder bedekte manier. En dus waren verklaringen overbodig.

Alleen werkt dat experimenteren niet richting supporters natuurlijk, die hun zuurverdiende centjes steken in een avondje voetbal en die dan ook terecht verwachten dat hun team ontploft. Dat kan natuurlijk niet, als je van alles uitprobeert, zonder echt aan het resultaat te denken. Het is ook wat Kenny Steppe aangaf na zijn prestatie tegen KV Mechelen. Hij zei dat supporters de spelers inclusief hemzelf niet konden beoordelen omdat ze niet wisten wat de opdrachten waren. Opdrachten die in teken staan van play-off 2 en komend seizoen, bevestigde die nog ‘s.

Vraag is welke boodschap het geelblauwe legioen daaraan heeft. Niet veel zo blijkt, want op sociale media zijn de kritieken niet mals.