Truineer Nieuws melden?

Tom wil iedereen bedanken: “Meer dan 250 telefoontjes”

Tom Mees: “Wij willen iedereen bedanken die dit bericht gedeeld heeft. Mensen die hun tijdelijke contract ergens opgezegd zagen, studenten, buitenlanders, technisch werklozen, … alle statuten hebben mij gebeld en er is veel bereidwilligheid om mij te helpen. Dank u daarvoor. Ook bedankt aan diegene die wil werken ondanks het nog niet hele duidelijke kader. Er zijn uitspraken geweest dat technisch werklozen hun loon behouden, ook als ze bij ons komen werken. Het is nog wachten op een besluit hiervan. Dat zou er snel komen. Ondertussen mag je me blijven bellen op 0475 28 76 71.” Wij polsten bij Hilde Vautmans naar de timing van het besluit.

© Tom Mees

Hilde Vautmans is absolute voorstander
Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld): “We begrijpen dat de land- en tuinbouwers met de handen in het haar zitten nu het merendeel van de seizoensarbeiders uit Polen of Roemenië niet tot in België geraken door de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Vandaar dat ik grote voorstander ben dat economisch werklozen kunnen bijverdienen en helpen in de landbouwsector.

De federale regering is op dit moment bezig om tijdelijke werklozen aan de slag te krijgen maar we zijn nog volop aan het onderhandelen over de juiste modaliteiten (zoals al dan niet volledig behoud uitkering en de eventuele belasting op het bijkomend inkomen). Het is nu dus nog niet zo dat tijdelijke werklozen met volledig behoud van hun uitkering aan de slag kunnen bij een land- of tuinbouwbedrijf. Het is namelijk zeer belangrijk dat tijdelijk werklozen kunnen bijspringen onder goede voorwaarden. Daarover komt hopelijk eerstdaags meer nieuws.”