Truineer Nieuws melden?

Tijdelijke afbouw activiteiten in Sint-Trudo omwille van corona

Naar aanleiding van het corona virus heeft Sint-Trudo Ziekenhuis een 25-tal medewerkers en artsen thuis moeten laten, volgens de richtlijnen van Zorg & Gezondheid. Het gaat over alle medewerkers die direct zorgcontact hebben gehad met een bevestigde COVID-19 patiënt die in het ziekenhuis opgenomen was tussen 2 en 5 maart. Zij zullen nu gedurende veertien dagen na het laatste contact thuis nauw opgevolgd worden.

© Sint-Trudo ziekenhuis

Tot en met 19 maart activiteiten afbouwen
Daardoor ziet het ziekenhuis zich genoodzaakt om tijdelijk in die periode tot en met 19 maart een aantal activiteiten af te bouwen en zal de (bed)capaciteit in het ziekenhuis in die periode dalen.

“Wij doen dit om alle patiënten de beste zorgen te kunnen blijven bieden”, aldus woordvoerder Miet Driesen. “Opgenomen patiënten, alsook patiënten met geplande ingrepen of waarvoor dringende hulp vereist is, kunnen we hierdoor optimaal blijven verzorgen. Concreet houdt het in dat we voor de periode tot en met 19/3 geen bijkomende inschrijvingen voor niet-dringende ingrepen zullen aannemen. Wij gaan er op dit moment vanuit dat het ziekenhuis na 19 maart opnieuw op een normaal activiteitsniveau zal draaien.”