Truineer Nieuws melden?

STVV Retro: wat is er van… Marcos Pereira?

Marcos Pereira (45), een Braziliaanse rechterflankaanvaller, werd in de zomer van 2001 aangetrokken op aandringen van toenmalig trainer, Jacky Mathijssen. Pereira was toen net topschutter geworden van tweedeklasser Maasland. Daarvoor had Marcos zijn deel van pech reeds gekend want via Lierse versierde hij een toptransfer naar KV Mechelen, waar hij zelfs Europees voetbalde. Met een gescheurde kruisband aan de linkerknie leek hij verloren voor topvoetbal. Pereira knokte zich via Zwarte Leeuw en Maasland terug naar eerste klasse.

Foot: Team Presentation Stvv Sint-Truiden Pereira-Marcos (Photo by Tim De Waele/Getty Images)
© Tim De Waele

Met de Kanaries beleefde de Braziliaanse winger zijn beste periode uit zijn voetballoopbaan met een 4de en een 8ste plaats in de competitie en een verloren bekerfinale tegen La Louvière.In zijn derde seizoen liep het mis toen Pereira in de voorbereiding te laat terugkwam van zijn vakantie in Brazilië en zijn basisplaats verloor. Tijdens de winterstop trok Marcos naar Antwerp maar dat werd geen succes. Pereira voetbalde nog enkele seizoen voor Lommel SK waarna hij in 2010 bij Overpelt zijn carrière beëindigde. Als hardwerkende rechterspits speelde Pereira 67 wedstrijden voor STVV waarin hij 11 keer scoorde. Op dit ogenblik runt hij het bedrijf M.P Sports dat ondermeer scoutingsopdrachten uitvoert voor clubs. Zijn zoon, Andreas Pereira, heeft intussen een basisplaats afgedwongen bij Manchester United en behoort ook tot de Seleçao, de Braziliaanse selectie.

Zet u nu schrap voor één van de mooiste wedstrijden van de Kanaries!

STVV-Club Brugge (5-3) op 28 april 2002 met de beslissende treffer van Pereira.
Hier de opstelling van STVV:
Belic, Jacquemyn, Dello, Kalisa, Caers, Delorge, Vrancken, Verjans, Pereira, Mbonabucya, Vangeel.