Truineer Nieuws melden?

STVV Retro: wat is er van ……Jacques Kingambo?

In deze voetballoze tijden blikken we graag nog even terug naar het verleden van de Kanaries met Jacques Kingambo (57). De Congolese dribbelaar belandde in ons land via ex-Anderlechtspeler Georges Heylens. Na twee seizoenen Aalst en drie bij Seraing plukte STVV Kingambo weg bij de Waalse club in 1987. Jacques was vijf seizoenen lang dé publiekslieveling op Stayen met zijn onweerstaanbare dribbles.

© STVV

Veel scoren deed Kingambo niet maar assists waren zijn handelsmerk. In 1992 verliet Jacques de geelblauwen voor FC Luik, later ging hij nog aan de slag bij Verviers en Rochefort waar hij in 1999 kapte met het voetbal. Kingambo speelde ook voor Zaïre (nu DR Congo) in de Afrikaanse Nations Cup in 1988 en 1992. Jacques werd in de seizoenen 1987-1988 en 1988-1989 uitgeroepen tot de meest verdienstelijke Kanarie. De voorbije jaren was Kingambo in zijn geboorteland actief als trainer, het laatst bij FC Etoile de Kivu.

Hieronder vindt u beelden van Standard-STVV (0-4) met de eerste treffer van Kingambo en STVV-Kortrijk (3-0) in het seizoen 1987-1988.