Truineer Nieuws melden?

STVV-Anderlecht gaat voorlopig door én met publiek

De Pro League vergaderde namiddag en verzond volgend persbericht: “De wedstrijden op de slotspeeldag in de Jupiler Pro League en de finale van de Proximus League gaan voorlopig gewoon door zoals voorzien, met publiek.”

Brigada Hesbania
© Kevin Vanhees

Wel is het zo dat lokale gouverneurs en burgemeesters de eindverantwoordelijkheid blijven behouden: vinden zij dat er strengere maatregelen nodig zijn, dan kan het alsnog zijn dat er geen fans in het stadion worden toegelaten.
Wie ziek is, wordt aangeraden om thuis te blijven en de Pro League vraagt om in de wedstrijdorganisatie voor zo weinig mogelijk ruimtes en momenten te zorgen waarbij mensen in gesloten ruimte dicht op elkaar gepakt zijn. Dranken worden idealiter in open lucht aangeboden, terwijl bij VIP-ruimtes zo veel mogelijk ruimte tussen tafels en genodigden wordt gevraagd. Er wordt ook opgeroepen om buffetvormen te vermijden. Ook de aanbevelingen die vorige week werden uitgevaardigd, blijven van kracht.