Truineer Nieuws melden?

Update van het stadsbestuur

Onze redactie kreeg opnieuw een update van het stadsbestuur. Wij brengen hem hier integraal voor jou.

👉Activiteiten in het kader van jeugdbewegingen, sportwedstrijden, sportieve en recreatieve kampen en speelpleinen, groepsactiviteiten (groepsfietstochten, groepswandelingen, …) zijn verboden. Ook gocarts voor één of meerdere personen, privé paardrijlessen en brandingssporten (surfen, …) zijn verboden.
👉In tegenstelling tot boten en cruiseschepen, worden de reizen met ferry niet beschouwd als recreatieve activiteiten maar als een transportmiddel. De oversteken met ferry’s zijn bijgevolg niet verboden maar, zoals steeds, blijven de basismaatregelen met betrekking tot hygiëne en social distancing (1,5 meter afstand houden) van toepassing.
👉 Het is toegelaten om deelauto’s, deelsteps en deelfietsen te gebruiken.
Deze worden beschouwd als transportmiddel en zijn bijgevolg niet verboden.
👉 Het vervoer van personen met een handicap of met een beperkte mobiliteit kan enkel door de gekende vaste chauffeurs. Uiteraard moeten de hygiëne en de 1,5 meter afstand maatregelen gevolgd worden.
👉 De containerparken blijven voorlopig open tijdens de de normale openingsuren en ook de afvalophaling gaat voorlopig door zoals gepland. Er wordt wel gevraagd niet dringende bezoeken uit te stellen en de hygiënemaatregelen te respecteren.
👉 De ophaling van asbest aan huis door Limburg.net wordt uitgesteld omdat de persoonlijke beschermingsmaterialen ten dienste worden gesteld van verplegend personeel
👉 Ook de inzameling van asbest wordt tijdelijk stopgezet vanaf 17 maart
👉 Huis-aan-huis inzameling van papier en karton door verenigingen is niet meer toegelaten
👉 De GFT-sticker blijft uitzonderlijk geldig tot 1 mei in plaats van tot 1 april zodat iedereen die nog geen nieuwe sticker heeft zich niet naar een verkooppunt dient te begeven.
👉 kijk voor actuele informatie op www.sint-Truiden.be of bel het contactcenter: 011 70 14 14 (maa-vr 9u-16u en za 9u -12u)
👉 Meer informatie over Corona: www.info-coronavirus.be 👉