Truineer Nieuws melden?

Nieuwe update: geen groepsfiets-of wandeltochten

De burgemeester heeft opnieuw een update gegeven over verstrengde maatregelen.

“Deze nacht ontvingen we opnieuw verduidelijking van de gouverneur en het nationaal crisiscentrum:

Groepsactiviteiten zoals groepsfietstochten, groepswandelingen zijn verboden. Je kan nog gaan wandelen, fietsen, lopen,… maar doe het niet in groep en met behoud van de social distance (minimum 1.5 meter tussen personen). Golfclubs dienen ook te sluiten.”

  • Het is belangrijk dat we de social distancing in acht nemen. Ook de hygiënemaatregelen blijven van toepassing en een mix van verschillende leeftijden moet nog steeds absoluut vermeden worden!
  • Bestaande opvangmogelijkheden zijn toegelaten. Nieuwe initiatieven die reeds bestaande contacten overschrijden niet.
  • Bloedinzamelingen kunnen plaatsvinden, mits het in acht nemen van de social distancing maatregelen. Als je ziek bent, mag je uiteraard geen bloed gaan geven
  • Het openbaar vervoer is nog steeds actief maar het gebruik ervan moeten worden beperkt tot essentiële verplaatsingen. Indien het openbaar vervoer gebruikt wordt om te pendelen, wordt gevraagd om de werkuren zo veel mogelijk aan te passen om de spits te vermijden. Voor het beschikbaar aanbod van de vervoersmaatschappijen wordt verwezen naar de desbetreffende websites.
  • Dierenasielen blijven zowel tijdens de week als het weekend open.
  • Kijk voor actuele informatie op www.sint-truiden.be of bel het contactcenter: 011 70 14 14 (maa-vr 9u-16u en za 9u-12u)
    Meer informatie over corona: www.info-coronavirus.be
    We beseffen dat de maatregelen een grote impact hebben op het dagelijks leven. Maar het is ontzettend belangrijk dat we ons hier allemaal aan houden zodat we zo snel mogelijk samen uit deze crisis geraken.