Truineer Nieuws melden?

Ruben Weytjens: zacht maar nog geen lente

Het blijft de komende tijd erg wisselvallig. Voorlopig staat er geen late winterprik op de weerkaarten. Op woensdag kan het zelfs 15 graden worden. Een stabiele lente-periode is echter ook nog niet meteen aan de orde.

Maandag duiken er verspreid over de provincie nog een aantal nieuwe buitjes op. Niet overal wordt het nat en ook de zon zal nu en dan te zien zijn. Hoe meer naar het westen, hoe vaker dat laatste zal lukken. De temperatuur loopt op naar een maximum rond 10°C. Regionaal kan daar bij voldoende zonneschijn nog wel een graadje bovenop komen.

Dinsdag waait een vrij krachtige zuidwestenwind zachte luchtmassa’s richting Limburg. Er kunnen rukwinden tussen 50 en 60 km/u voorkomen. De temperatuur kan daarbij zelfs oplopen richting 13 of misschien wel 14 graden Celsius. Voormiddag is het nog nat, maar tegen de middag wordt het droog vanuit het westen.

Woensdag wordt er met een vrij krachtige zuidwestenwind opnieuw zeer zachte lucht richting Limburg getransporteerd. Er zijn zelfs weermodellen die 16 graden Celsius voor mogelijk houden, maar dan mogen de wolken geen roet in het eten komen strooien.
In deze zachte luchtmassa’s kunnen er enkele lokale buien tot ontwikkeling komen, maar op de meeste plaatsen zal het toch wel heel de dag droog blijven.

Donderdag blijft het in Limburg zacht voor de tijd van het jaar. Met minima rond +10°C begint de dag reeds zeer zacht, en in de loop van de voormiddag komen daar nog enkele graden bovenop.
Verspreid kunnen er enkele buien vallen, maar het zal zeker niet heel de dag regenen.