Truineer Nieuws melden?

Ruben Weytjens: vanaf zaterdag zacht tot 20 graden

Volgens weerman Ruben Weytjens blijft het nog enkele dagen aan de frisse kant maar vanaf zaterdag profiteert Limburg van de gunstige invloed van een hogedrukgebied. Weinig wolken, overal droog en temperaturen die richting 20 graden gaan. De lente is een beetje op komst.

Bloesemtoerisme is niet toegestaan, maar je kan de mooie bloemen op elk moment bewonderen via de bloesemmeter op de website van de dienst van toerisme.

Bloesemmeter

Dinsdag waait de wind nog steeds uit het noordoosten. Van daaruit stroomt er vrij koele maar droge lucht naar onze omstreken. Het blijft dus droog met vaak ruimte voor de zon (10 graden).

Woensdag zijn in de voormiddag de opklaringen breed. Namiddag kan er vanuit het noorden meer lage bewolking tot Limburg doordringen. Neerslag is echter niet te verwachten.

Donderdag zullen er veel wolken over Limburg trekken. Het blijft meestal droog, al kunnen er verspreid wel enkele buitjes vallen. De temperatuur loopt op naar een maximum rond 10 graden.

Vrijdag blijft het in Limburg op de meeste plaatsen droog. ’s Ochtends zou er tijdelijk nog een lokale bui kunnen vallen.
De temperatuur bereikt een maximum rond 10 graden.