Truineer Nieuws melden?

Overheden waarschuwen voor hamstergedrag

Wat dit kleine diertje doet is normaal. Als mensen dit doen, dan getuigt dit van zelfbehoud en weinig solidariteit. Overheden dringen er dan ook op aan dit hamsteren in Coronatijden te stoppen.

© freepik

Wat wij zagen: man en vrouw aan de Colruyt die elk hun karretje leeg maakten in de wagen om…. vervolgens niet huiswaarts te keren, maar stante pede voor het pad retour de winkel te kiezen om het verzamelen van waren -deze keer geen food, maar wel non food- voort te zetten. Onwaarschijnlijk. Een op- en af gerij ook van jewelste, een parking die te klein was, en zelfs agenten die het verkeer in goede banen moesten leiden. Zelfde taferelen en hamstergedrag aan de Aldi en de Lidl in Sint-Truiden, Borgloon, Nieuwerkerken, Zoutleeuw, noem maar op.  In ons land gaat het zelfs zover dat het hier en daar tot een handgemeen lijdt. Lager kan je toch niet zakken. Het is hierdoor alleen nog wachten op meer drastische maatregelen.

De overheden waarschuwen nochtans voor de gevolgen

-dit hamstergedrag en vooral de concentratie van veel volk in winkels speelt de verspreiding van het virus in de kaart.

-het is voor niks nodig. De bevoorrading loopt. Maar aanhoudend hamstergedrag zorgt wel voor extra problemen inzake logistiek en personeel

Over een aantal andere dingen wordt gezwegen

-het is zeker dat de overheid dit gedrag niet zal blijven tolereren en desnoods de maatregelen extra zal verstrengen met nog zwaardere gevolgen voor iedereen

-het is niet ondenkbaar dat dit gedrag gevolgen zal hebben voor de prijszetting, ook achteraf.

Mensen, stop het hamsteren. Volg de adviezen op. En wees solidair. Anders dreigt de miserie alleen maar groter te worden.