Truineer Nieuws melden?

Oproep van de burgemeester

We ontvingen verdere verduidelijking van de maatregelen die tot 3 april van kracht zijn. U bent mee verantwoordelijk voor uw veiligheid en die van anderen.
Als burgemeester roep ik u op tot burgerzin 💞 aub respecteer de regels en wees solidair, ieders gezondheid staat op het spel ❗️❗️❗️

👉 Doopsels en kerkelijke huwelijken mogen niet. Een huwelijk vieren mag enkel in beperkte kring. Een koffietafel moet thuis in beperkte kring.
👉 Kermissen mogen niet.
👉Fitnesscentra moeten de hele week gesloten zijn en mogen geen privélessen geven
👉 Lockdownparty’s en soortgelijke gevallen zijn verboden en zijn bovendien zeer onverantwoordelijk door het grote risico voor de volksgezondheid.
👉 Op dit moment worden alle reizen naar het buitenland afgeraden.
👉 Voor vragen over hulp aan Belgen in het buitenland: 02/501.4000
👉 Nieuwe cruises georganiseerd door boten of schepen die varen onder de Belgische vlag, zijn verboden.
👉 Activiteiten in het kader van jeugdbewegingen, sportwedstrijden waren al verboden, Nu zijn ook sportieve en
recreatieve kampen niet meer toegelaten.
👉(Binnen)speeltuinen, kinderboerderijen, … worden gesloten.
👉 Fotografen, krantenwinkel, wassalons, alle carwashes mogen tijdens de week open blijven maar moeten in het weekend sluiten.
👉Mogen ondernemingen initiatieven nemen voor de opvang van kinderen van hun medewerkers?
Indien dergelijke opvangsystemen reeds bestonden, kunnen ze blijven doorgaan. Er kunnen evenwel geen nieuwe initiatieven van opvang worden opgezet. Het is noodzakelijk te voorkomen dat de kinderen die vooraf niet in contact kwamen met elkaar, worden samen gezet.
👉 De rijlessen en -examens worden opgeschort. Wanneer ten gevolge van deze opschorting de verplichting met dwingende termijnen niet kunnen worden nageleefd, zal aan de betrokken een uitstel worden verleend.
👉 Kijk voor actuele informatie op www.sint-truiden.be of bel het contactcenter: 011 70 14 14 (maa-vr 9u-16u en za 9u-12u)
👉 Meer informatie over corona: www.info-coronavirus.be