Truineer Nieuws melden?

Mondmaskers: Dr. Jan Vanderkerken geeft goede raad

Jan Vanderkerken, uroloog in het Sint-Trudoziekenhuis, tekenaar (de tekening bij deze tekst is van zijn hand), en de man ‘die zijn volk mondmaskers leerde naaien’ blijft het dragen van mondmaskers aanraden. Al moet je dat dan ook doen volgens de ‘voorschriften’. Hij geeft nog ’s een lezing.

© Tekening Jan Vanderkerken

10 procent is besmet met corona-virus zonder het te weten”
“Mondmasker verplicht in Wuhan”
“Mondmasker dragen op straat heeft geen zin” “Vals gevoel van veiligheid”

we horen en lezen tegenstrijdige berichten.

Wat gaan we nu doen met onze zelf gemaakte mondmaskers?… Een eigen keuze op het juiste moment

Intussen zijn er duizenden zelf gemaakte mondmaskers. Maar weinigen durven ze te dragen. Sjaals daarentegen… .
Gelukkig wonen we in een vrij land. En het dragen van een mondmasker is wat mij betreft – in Coronatijd – uw eigen keuze.

Thuis draag ik géén masker (zolang ik niet ziek ben). Bij het joggen of wandelen ook niet.
Wel als ik naar de winkel, het postpunt of de apotheek ga. Ook op weg naar het werk: kortom als social distancing (intussen al van 1,5 naar 2 meter gegaan ) moeilijk is. Dat moet dan ook nog es van ‘twee kanten komen’. Daarom : #wearingiscaring

“mondmasker dragen is gevaarlijk”: Neen, maar….

Dat klopt als je er aan zit te frunniken, het de hele tijd op -en afzet en het meerdere dagen aandoet. Dat is niet de bedoeling.

Als ik beslis er een te dragen, doe ik het aan de voordeur aan. Tot ik terug thuis ben. Als ik het snel -snel aandoe, voor ik een winkel binnenga, is het geen succes. Ik voel me bekeken en het knopen gaat niet vlot.

Daarom doe ik het nu in alle rust voor de spiegel. Thuis gaat het in een apart (was)mandje en ik let erop niet aan de voorkant te komen. We gooien maskers ook niet op straat!